Google објави дека наскоро ќе ја прекине поддршката за старите Drive апликации: Docs, Sheets и Slides на Android и на iOS на 3-ти Април оваа година.

Почнувајќи од 1. Март па натака, Google ќе започна со испраќање на нотификации во кои ќе ги информира корисниците за оваа промена, и ќе ги принуди да ги абдејтираат на најновата врезија бидејќи од 3. Април старите верзии нема да функционираат.

Листата на апликации на кои ќе им биде прекината поддршката:

  • Google Drive for Android (prior to version 2.4.311)
  • Google Docs for Android (prior to version 1.6.292)
  • Google Sheets for Android (prior to version 1.6.292)
  • Google Slides for Android (prior to version 1.6.292)
  • Google Drive for iOS (prior to version 4.16)
  • Google Docs for iOS (prior to version 1.2016.12204)
  • Google Sheets for iOS (prior to version 1.2016.12208)
  • Google Slides for iOS (prior to version 1.2016.12203)
Advertisements